Przygotowałam tą roladkę omletową wczoraj na śniadanie, każdy się zajadał- nic dla mnie nie zostało.

Rolada omletowa z topionym serem jest dobra na wszelkie okazje: idealna na przekąskę, śniadanie lub nawet na świąteczny stół.

Składniki

Omlet:

  • Jajko – 2 szt.
  • Majonez – 1 łyżka
  • Woda – 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz – do smaku

Nadzienie:

  • Ser topiony – 1 szt.
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Majonez – 1 łyżka
  • Sól, pieprz – do smaku
  • Zioła do smaku

Przygotowanie:

Jajka wymieszaj majonezem i wodą, dodaj sól i pieprz do smaku.

Omlet usmaż na małym ogniu, pod przykrywką, na patelni z dodatkiem oleju bądź masła.

Następnie delikatnie ostudź i rozprowadź na nim równomiernie nadzienie z wymieszanego startego serka, majonezu, czosnku przeciśniętego przez praskę i posiekanych ziół.

Zwiń ciasno w rolkę.

Włóż ją do lodówki na około godzinę, a następnie pokrój w plastry i podaj jak zimną przekąskę lub połóż na na kromkach chleba i podawaj w postaci kanapek. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!