Wystarczą proste składniki, które na pewno masz w kuchni i pyszne ciastko ląduje na Twoim stole

Często piekę te ciasteczka, ale dopiero niedawno dowiedziałam, że nazywają się „Karakum”! Proste składniki, które na pewno masz w kuchni, przepyszny smak i szybkość wykonania to nie wątpliwie atuty tego deseru.

W wolnej chwili, koniecznie spróbuj przygotować je i Ty!

Składniki

  • Margaryna – 200 g
  • Cukier – 1 szklanka
  • Mąka – 1 szklanka
  • Jajko – 1 sztuka
  • Soda – 0,5 łyżeczki
  • Sól – szczypta
  • Dżem według uznania

Przygotowanie:

Wymieszaj jajko z cukrem. Rozpuść margarynę i wymieszaj z cukrem i jajkiem. Dodaj mąkę, sodę i sól, wymieszaj. Ciasto jest bardzo elastyczne. 1/4 ciasta włóż do zamrażarki.

Resztę ciasta równomiernie rozprowadź dłońmi na blasze do pieczenia. Górę posmaruj ulubionym dżemem. Pozostały kawałek z zamrażarki zetrzyj równomiernie na górę dżemu.

Piecz w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni na złoty kolor, około 15-20 minut. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!