Ciasto czekoladowe: Bez wyrabiania ciasta, mąki, pieczenia. Genialnie prosty i szybki przepis.

Ciasto czekoladowe bez pieczenia jest idealne nawet dla początkujących. Po co się martwić, że ciasto nie wyrośnie skoro można tego uniknąć i nadal uzyskać doskonały kulinarny smak.

Bez wyrabiania ciasta, przesiewania mąki, pieczenia. Genialnie prosty i szybki przepis!

SKŁADNIKI

    • 500 g mleka w proszku
    • 8 łyżek kakao
    • 250 g miękkiego masła
    • 1 szklanka wody
    •  6 łyżek cukru
    • 5 paczek herbatników

PRZYGOTOWANIE

Wymieszaj kakao i mleko w proszku. Następnie dodaj miękkie masło w temperaturze pokojowej. Wymieszaj składniki na jednolitą masę.

Rozpuść w gorącej wodzie 6 łyżek cukru. Dodaj powstały syrop do bazy masła, kakao i mleka w proszku. Ubij wszystko mikserem.

Przykryj formę papierem do pieczenia i połóż na niej warstwę ciasteczek. Ułóż warstwę kremu na wierzchu i wygładź powierzchnię łyżką..

Możesz zrobić wiele warstw, aby ciasto było wysokie. Górna warstwa powinna być wykonana z kremu czekoladowego.Gotowe ciasto włóż do lodówki co najmniej pół godziny.

To pyszne ciasto czekoladowe pod względem wyglądu i smaku może konkurować z wieloma deserami pieczonymi w piekarniku. Możesz również użyć startej czekolady, płatków migdałów lub np. orzechów do dekoracji ciasta.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!