Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Przepyszne ciasto z twarogiem ‚Dwa Paski’ – Zrobisz je w 20 min. Smak nie do opisania

Ciasto „Dwa Paski” wraz z dodatkiem twarogu to raj dla podniebienia. Jest szybkie w wykonaniu, a dodatkowo bardzo smaczne.

Zrobione jest z łatwo dostępnych i tanich produktów, dzięki czemu dodatkowo zyskuje na plus. Jego przygotowanie zajmuje jedynie 20 minut.

Świetnie jest to, że nie trzeba go piec. Wygląda obłędnie i z pewnością zaskoczy Twoją rodzinę i przyjaciół.

Składniki:

  • kruche ciasteczka 300 g
  • śmietana 250 g
  • twaróg 250 g
  • cukier 100 g
  • woda 75 ml
  • żelatyna 1 łyżka
  • mała czekolada do dekoracji

Do uzyskania podstawy ciasta możesz użyć herbatników, krakersów lub innego rodzaju ciasteczek. Wszystko zależy od własnych indywidualnych potrzeb smakowych.

Przygotowanie:

Połącz żelatynę z wodą i odstaw na kilka minut, następnie delikatnie podgrzewaj ją na kuchence, aż proszek całkowicie się rozpuści. Nie może być żadnych widocznych grudek.

Kolejno należy ubić śmietanę z cukrem oraz twarogiem. Mieszanina powinna wyglądać jak lekki i delikatny krem.

Dwie powstałe oddzielnie mieszaniny dokładnie wymieszaj. Teraz połóż pierwszą warstwę ciasteczek w naczyniu i pokryj ją kremem. Następnie powtórz tą czynność jeszcze dwa razy.

Na koniec przykryj deser folią spożywczą i pozostaw w lodówce na noc. Jeśli chcesz górę ciasta możesz udekorować startą czekoladą, może być to również polewa.

Wykonane ciasto jest bardzo mięciutkie i puszyste. Dzięki zawartości twarogu dodatkowo zyskuje na niespotykanym smaku. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.