Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Kolejne przepyszne i bardzo proste ciasto – Domowe Ciasto Raffaello bez pieczenia.

Domowe ciasto Raffaello można bardzo szybko przygotować, nawet piekarnik nie jest do tego potrzebny. Wszystkie składniki są łatwo dostępne, a ceny bardzo przystępne. Smak ciasta zachwyci każdego miłośnika kokosów. Deser dosłownie rozpływa się w ustach, jest nieziemsko smaczny i delikatny!

SKŁADNIKI:

  • 1 kg twarogu
  • 100 g cukru
  • 250 ml mleka
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 300 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
  • 25 g żelatyny
  • 150 ml wody
  • 200 g mlecznych wafelków

Zagotuj mleko i dodaj do niego wiórki koksowe i cukier, wymieszaj.

Domowe ciasto Raffaello

Zalej żelatynę wodą w osobnym pojemniku i pozostaw do spęcznienia.

Domowe ciasto Raffaello

Rozdrobnij twaróg blenderem. Dobrze wymieszaj ze skondensowanym mlekiem. Następnie dodaj mleko z wiórkami do tej mieszanki i wymieszaj.

Domowe ciasto Raffaello

Teraz musisz przygotować bazę. Zmiel wafle mleczne i włóż je na spód formy.

Domowe ciasto Raffaello

Do przygotowanej żelatyny dodaj jedną lub dwie łyżki twarogu i mieszanki kokosowej i wymieszaj. Wlej zawartość do miski ze twarogiem, wymieszaj.

Domowe ciasto Raffaello

Teraz ostrożnie wlej masę twarogową do formy.

Domowe ciasto Raffaello

Włóż ciasto na 3 godziny do lodówki. Wyjmij ciasto z lodówki, zdejmij boki formy i ciesz się jego smakiem. Smacznego!

Domowe ciasto Raffaello

W razie potrzeby ciasto możesz ozdobić według uznania. Możesz również dodać orzechy laskowe lub migdały. Takie ciasto jest łatwe do przygotowania i wygląda spektakularnie, dzięki czemu zachwycisz swoich przyjaciół i rodzinę!

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

error: Zakaz kopiowania treści!