Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Babciny sposób. Mikstura na obniżenie ciśnienia krwi – niezwykle prosta, szalenie skuteczna.

Mikstura na obniżenie ciśnienia krwi – czosnek, miód akacjowy i cytryna – kto by przypuszczał, że takie zestawienie okaże się skutecznym remedium na poważne dolegliwości? Jednak dzięki odpowiedniemu zestawieniu ich zestawieniu uda nam się trwale obniżyć ciśnienie krwi.

Mikstura na obniżenie ciśnienia krwi – jak ją przygotować?

Mikstura na obniżenie ciśnienia krwi – składniki:

  • Dwie szklanki wody mineralnej.
  • Dziesięć ząbków czosnku.
  • Dwie łyżki miodu akacjowego.
  • Dwie łyżki soku wyciśniętego z cytryny.

Sposób przygotowania:

Czosnek obieramy i drobno kroimy. Wkładamy go wraz z pozostałymi składnikami do słoika. Wszystko dokładnie mieszamy. Zanim lekarstwo będzie gotowe, powinno przeleżeć w lodówce całą dobę Lek jest już przygotowany do kuracji!

Dawkowanie:

Każdego dnia należy wypić jeden kieliszek przygotowanego leku. Pora dnia może być dowolna.

Skąd bierze się moc tego domowego leku?

Czosnek sam w sobie ma tendencje do obniżania ciśnienia krwi. Jego spożywanie skutkuje wydzieleniem się śródbłonka naczyń rozkurczających. Ta zaleta czosnku została nawet dowiedziona za pomocą naukowych eksperymentów.

W lekarstwie przygotowanym wedle naszego przepisu łączymy miód i czosnek. To nietypowe połączenie jest najlepszym pomysłem! Dzięki temu zyskujemy preparat o silnych właściwościach antybakteryjnych, antygrzybicznych i stymulujący działanie pęcherzyka żółciowego.

Chroni nas ono przed problemami z miażdżycą i za wysokim poziomem cholesterolu. Dzięki zawartemu w recepturze miodowi poprawi także funkcjonowanie naszego metabolizmu.

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

error: Zakaz kopiowania treści!