Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Delikatne wytrawne ciasto z jajkami i szczypiorkiem. Kolacja jak marzenie.

Ten przepis to doskonała opcja na każdy posiłek dnia! Jest to coś w rodzaju delikatnego ciasta z wytrawnymi dodatkami jak jajka i szczypiorek…Zdrowo, smacznie i niedrogo nakarmisz całą swoja rodzinę. Jestem również pewna, że serwując te proste i szybkie danie swoim gościom będą również pod wrażeniem!

Składniki

  • Jajka – 10 sztuk
  • Mąka pszenna – 7 łyżek
  • Soda – 0,3 łyżeczki
  • Kwaśna śmietana – 200 g
  • Majonez – 1 łyżka (opcjonalnie)
  • Szczypiorek – 150 g
  • Sól – do smaku

Przygotowanie

Ubij 4 jajka z solą. Dodaj śmietanę i majonez. Wsyp sodę oczyszczoną i mąkę. Zagnieć ciasto.

Przygotowanie nadzienia: ugotuj 6 jajek na twardo, pokrój je drobno. Posiekaj szczypior. Posól i wymieszaj nadzienie.

Wlej połowę ciasta do naoliwionego naczynia do pieczenia. Rozłóż nadzienie na wierzchu. Zalej pozostałym ciastem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Wyjmij gotowe ciasto i ostudź.

Oto takie szybkie i nieskomplikowane ciasto można uzyskać ze zwykłych i smacznych składników. Przygotuj je i rozpieść siebie i swoich bliskich. Nie zapomnij też podzielić się z nimi tym przepisem!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!