Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Dieta bulionowa – Dietetyczka zdradziła mi przepis na bulionową zupę. Jem codziennie i chudnę.

Uwielbiasz rosół, jednak odmawiasz go sobie, żeby schudnąć? Racja, pierwsze skojarzenie z rosołem to tłuszcz.

Jednak nie musisz już sobie go odmawiać, najwyższy czas abyś usłyszał o diecie bulionowej! Dieta ta nie tylko pozwala schudnąć nawet pięć kilogramów w trzy tygodnie, ale też bardzo pozytywnie spływa na wygląd skóry.

Nie głodzisz się, jesz pyszny rosół bez żadnych ograniczeń, gdyż jest niskokaloryczny jeśli tylko wiesz jak go odpowiednio przyrządzić. Wtedy będzie miał mniej kalorii niż niejedna odchudzająca sałatka.

Jesteś w szoku, prawda? Koniecznie wypróbuj i przekonaj się sam, jakie to proste: być jednocześnie sytym i chudnąć! 

Na czym to polega?

To bardzo proste. Nie ma żadnych specjalnych składników, które ciężko dostać w sklepie. Musisz tylko przez dwa dni w tygodniu spożywać rosół. Ważne aby dni te nie następowały po sobie, na przykład poniedziałek i wtorek.

Musi być między nimi przerwa, tak jak na przykład poniedziałek i piątek, wszystko zależy od Ciebie. Możesz ugotować bulion z dowolnego mięsa.

Nie ma znaczenia czy będzie to kurczak, wołowina, czy indyk, Tu również masz wolność wyboru, pamiętaj jednak aby mięso było gotowane z kośćmi, gdyż ma to kluczowe znaczenie.

Wpływ na skórę

Dzięki gotowaniu bulionu z kośćmi, jest on bogaty w kolagen. Jak powszechnie wiadomo wpływa on na spłycenie lub nawet zwalczenie zmarszczek.

Dodatkowo wzmacnia stawy. Tracąc wagę nie musisz martwić się również o rozstępy, co jest ogromnym plusem, gdyż bardzo trudno się później takowych pozbyć.

Przygotowanie

Rosół na kościach gotuje się długo, zależnie od metody z jakiej korzystamy, Jeśli gotujesz w szybkowarze, czas gotowania ulegnie skróceniu nawet do półtora – dwóch godzin. Jeśli gotujesz metodą tradycyjną, może to potrwać trzy – cztery godziny.

Pamiętaj o niezbędnych dodatkach, takich jak sok z cytryny, pomidorów, ocet i tym podobne. Podajemy przykładowy przepis na rosół z kurczaka:

Składniki:

  • kawałki mięsa z kością
  • dwie marchewki
  • cebula
  • trzy łyżeczki octu
  • łodyga selera
  • liść laurowy
  • cztery kulki pieprzu
  • gałązka tymianku
  • starty imbir, około 1 cm

Zastosowane przyprawy mogą różnić się zależnie od Twoich preferencji smakowych. Kurczaka możesz podmienić na mięso wołowe, około kilogram – półtorej na cztery litry wody. Nie pomijaj jednak octu, ponieważ jest on bardzo ważny.

Dobrze jest przed rozpoczęciem gotowania piec kości w piekarniku. W tym celu rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni i piecz je przez piętnaście minut. Dzięki temu smak będzie bardziej wyrazisty a sam bulion zyska piękny, złoty odcień.

Metoda z zastosowaniem rosołu bije botox i inne inwazyjne metody na głowę! 3 porcje naszego cuda zawiera zaledwie 84 kalorie. To oczywiście zbyt mało dla osoby dorosłej, więc nie ograniczaj się zbytnio. Utrata kilogramów i tak jest nieunikniona!

You might also like

Comments are closed.