Domowe BOUNTY bez pieczenia – goście będą zachwyceni <3

Każdy z nas ma czasem ochotę na coś słodkiego. I oczywiście ja również. Kokos uwielbiam, więc jak w swoich zapiskach kuchennych znalazłam przepis na domowe bounty, wiedziałam że prędzej czy później przyjdzie na nie czas.

Te domowe nie są tak lekkie i puszyste, ale to może da się wypracować. A w smaku nie odbiegają od oryginału. Trzeba pamiętać żeby wyciągnąć z lodówki przed podaniem – wtedy będą mniej zbite 🙂

Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga  “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g mleka w proszku
  • 100 ml mleka skondensowanego
  • 80 g masła
  • 2 czekolady


fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Przygotowanie:

Wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku połączyć w misce

Mleko skondensowane i masło podgrzać i wymieszać dokładnie

Mokre składniki dodać do suchych i dokładnie wymieszać

Odstawić do lodówki na ok 30 min

Po tym czasie formować batoniki – układać najlepiej na papierze do pieczenia – odstawić do lodówki na min 2 h

Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i obtaczać batoniki – schłodzić w lodówce przez min 30 min

Batoniki należy przechowywać w lodówce. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!