Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Dietetyczna zupa „Odporność plus” – bez ziemniaków. 2 kg w tydzień i nadal tracę na wadze

Ten, kto próbował stosować dietę opartą na zupach, wie, że jest ona niezwykle skuteczna. Mówi o tym wiele osób, wiec jej skuteczność jest potwierdzona. Dieta ta jest łatwa i nie wymaga ciężkich treningów czy głodówek.

Można jeść 5 posiłków dziennie, z czego zupę je się 1 do 3 razy dziennie. Oczywiście by nie było monotonie, to stosuje się zasadę, by tej samej zupy nie jeść dłużej niż 2 dni z rzędu. Dodatkowo ziemniaki i chleb są w trakcie jej trwania zabronione.

W dietach odchudzających często pojawiają się zupy i są 3 sposoby ich jedzenia: raz dziennie tuż przed snem, przez cały dzień jeść tylko zupy, lub jeść zupę dietetyczną przez kilka dni, codziennie nową. Zupa dietetyczna „Odporność Plus” charakteryzuje się tym, że zawiera minimum kalorii i maksimum składników odżywczych.

Tak jak było wspomniane wcześniej, nie zawiera w sobie żadnych ziemniaków, a mimo to potrawa jest smaczna i pożywna. Jej wspaniała receptura jest oparta w głównej mierze na mięsie i niskokalorycznych warzywach.

Dietę należy odpowiednio zaplanować. W trakcie jej trwania powinno się jeść jak najwięcej białka, czyli chudego mięsa, jaj, roślin strączkowatych, a także warzyw. Jeśli decydujemy się na spożywanie węglowodanów, czyli pełnoziarnistego pieczywa, płatków zbożowych, najlepiej jest je jeść tylko rano.

Ważnym jest także, by pić 1 do 2 litrów wody dziennie. Powinno się także zrezygnować ze wszelkiego rodzaju słodyczy, soków, alkoholu i produktów piekarniczych. Można używać oleju roślinnego, jednak tylko w niewielkich ilościach. To samo się dotyczy kefirów i jogurtów, których nie powinniśmy jeść więcej niż 200 ml dziennie.

Twarogu można jeść tylko do 250 g 3-4 razy w tygodniu. Dwa razy w tygodniu powinno się jeść tylko zupę oraz pić dużo wody.

Składniki:

  • 1,5 do 2l wody
  • 300g fileta z kurczaka
  • 300g brokułów
  • 1 korzeń selera
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • świeże zioła
  • sól do smaku

Jak to zrobić krok po kroku:

1. W pierwszej kolejności kroimy filet z kurczaka w kostkę i gotujemy w osolonej wcześniej wodzie. W tym czasie obieramy warzywa i myjemy pod bieżącą wodą. Ścieramy marchewkę i kroimy cebulę i seler w kostkę.

Do garnka dodajemy warzywa i gotujemy 5 do 10 minut. Gdy seler zmięknie dodajemy oleju. Gdy zupa się zagotuje, dodajemy imbir i zioła. Po 10 minutach danie jest gotowe. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!