Pyszny jabłecznik przygotujesz w 15 minut: Chwilka roboty, a jakie to pyszne – lepiej zrób podwójną porcję.

Na początku zajmiemy się przygotowaniem kremu – do małego garnuszka wlej trochę mleka, wbij jajko oraz wsyp trochę cukru i skrobię.

Kolejnym krokiem jest dolanie 3/5 szklaneczki mleka. Następnie dobrze wymieszaj.

Przygotowany w ten sposób krem musisz ugotować, a potem ostudzić. Gdy to zrobisz, ubij pozostałe jajka razem z cukrem i dodaj resztę mleka.

Powoli do tak wykonanej masy dosypuj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.

Przed ostatnim zadaniem będzie zajęcie się naszymi owocami.

Należy je pokroić na małe kawałeczki, a przygotowaną formę posmarować masłem. Następnie rozłóż fragmenty na dnie blachy.

Ostatnim krokiem jest wylanie ciasta. Jeśli posiadasz szprycę cukierniczą, ozdób ciasto siatką z kremu.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!