Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Jak szybko lepić pierogi – nie znałam wcześniej tego sposobu. Od teraz tylko tak robię.

Pierogi znane są chyba wszystkim i zapewne nie ma osoby, którym by nie smakowały. To w końcu jedno z najsmaczniejszych dań i jest dostępne w prawie każdym sklepie. 

Jednak każdy z nas wie, że pieróg pierogowi nierówny! Dobra gospodyni domowa potwierdzi, że te domowe są zdecydowanie najlepsze.

Skoro pierogi sklepowe nie są aż tak dobre, to pewnie zastanawiasz się, dlaczego tylu ludzi je kupuje?

Większość z nich prawdopodobnie uznaje, że wykonanie tego dania jest zbyt czasochłonne i wymaga sporej cierpliwości, w końcu potrzeba dużo czasu, aby zagnieść ciasto. Chcielibyśmy Ci udowodnić, że lepienie pierogów może być ekscytującym doświadczeniem i świetną zabawą!

Sprawdź, w jaki sposób można najbardziej przyśpieszyć proces tworzenia pierogów!

Szybki sposób na przygotowanie pierogów

Przygotuj przestrzeń roboczą, a na niej delikatnie rozwałkuj ciasto. Powierzchnię posyp mąką. Następnie w odległości 5-7 cm od krawędzi ciasta ułóż w rzędzie uformowane kulki z farszu.

Teraz już tylko przykryj nadzienie pozostałą częścią ciasta, delikatnie dociśnij tak, aby nadać kształt pierogów.

Przy pomocy foremki bądź szklanki, wytnij pierogi. Końce możesz docisnąć widelcem.

Jak widzisz, ten sposób jest niesamowicie prosty i szybki. Możesz z niego skorzystać także przygotowując uszka!

You might also like

Comments are closed.