Tak przyrządzonej kapustki jeszcze nie jadłaś, szybki i prosty przepis na ciekawa przekąskę

Świetny sposób na przyrządzenie kapusty w ciekawy i prosty sposób! Koniecznie musisz spróbować.

Składniki:

  • 1 kg kapusty
  • 50 g bułki tartej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Pokrój kapustę na grubsze plasterki, ale nie usuwaj głąba, który trzyma razem liście. Gotuj kapustę przez kilka minut w osolonej wodzie, odcedź.

Roztrzep jajko w miseczce, dopraw je solą i pieprzem. Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą. Kapustę zamocz dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej, a następnie ponownie w jajku.

Teraz wystarczy tylko usmażyć kapustę na rozgrzanym oleju i gotowe!
Życzymy smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!