Ta przekąska z kapusty skradła serce moich gości. Jest tak dobra, że każdy prosi o ten przepis

Aby stworzyć oryginalne i smaczne danie, nie musisz długo się głowić i szukać wymyślnych składników, kupować awokado, kaparów czy trufli, wystarczy Ci tylko jedna główka  kapusty.

kapusta kapusta włoska

SKŁADNIKI

  • 1 główka kapusty
  • 3 jajka
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • przyprawy do smaku

PRZYGOTOWANIE

Przepis jest bardzo prosty, przekąska przygotowywana jest tylko w 15 minut. Zagotuj wodę w dużym garnku, posól. Włóż kapustę do wrzącej wody na trzy minuty.

Wyjmij kapustę i pozwól jej ostygnąć. Podczas chłodzenia się warzywa przygotuj ciasto. Aby to zrobić, wymieszaj jajka i majonez w osobnym pojemniku. Dodaj mąkę, sól i przyprawy. Najlepiej wymieszaj składniki za pomocą miksera.

Teraz pokrój każdy liść kapusty na 2-3 kawałki, zanurz je w cieście i podsmaż na patelni, aż do uzyskania złotego koloru.

przepis na smażoną kapustę

Przekąska jest gotowa, jak widzisz, wszystko zajęło nie więcej niż 15 minut!

zdjęcie przepisu smażonej kapusty

Wszystko jest bardzo proste, koszty są niskie a smak nieprzyzwoicie pyszny! Kapusta jest bardzo chrupiąca i aromatyczna. Proponuje podawać przekąskę np. z sosem serowym. Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim ze swoimi znajomymi w mediach społecznościowych!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!