Dwa składniki, które pomogą Ci oczyścić płuca – Przepis.

Marchewka i imbir. Dwa popularne składniki dań, które znaleźć można niemalże w każdej kuchni. Ich połączenie to nie tylko charakterystyczny, bogaty smak, ale również i wielkie możliwości, jakie wykorzystać można w walce z chorobami!

Marchew jest cennym źródłem witamin dla całego organizmu. Działa ona przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie. Wykorzystywana jest w medycynie naturalnej w calu zmniejszenia kaszlu i ograniczenia problemów z oddychaniem.

To wyjątkowe warzywo jest również cennym źródłem witamin. Na pierwszy plan wysuwa się tutaj witamina C oraz witamina A. Spożycie marchewki wzbogaca również organizm w witaminy z grupy B, a także w żelazo, wapń, fosfor i potas.

Imbir z kolei znany jest powszechnie ze swoich właściwości zdrowotnych. Jest on wykorzystywany na całym świecie jako lekarstwo na problemy z układem oddechowym. Jego walory dostrzegły również polskie gospodynie, na stałe wprowadzając go do tradycyjnych potraw i naparów.

I to właśnie połączenie imbiru z marchewką pozwala przygotować jedno z najlepszych lekarstw, które wspomaga organizm w trudnościach z oddychaniem.

Sok z marchwi i imbiru ratunkiem na choroby układu oddechowego

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!