Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Marynowanie kotlecików w jajku i mące to już historia. Mam o wiele szybszy i łatwiejszy sposób. Pychota

Tradycyjne panierowanie kotletów w bułce i jajku jest dla ciebie zbyt pracochłonne? Poznaj alternatywny, o wiele szybszy i łatwiejszy sposób.

Delikatne kotlety z kurczaka to danie, które smakuje wszystkim, dorosłym, dzieciom, a nawet wyjątkowym niejadkom. Soczyste mięso w towarzystwie ulubionych przypraw, kuszące złocistą, chrupiąca skórką, często gości w naszych domach.

Niestety tradycyjny sposób panierowania w mące, jajku i bułce tartej jest niezwykle pracochłonny. Gosposie, które uwielbiają sposoby usprawniające przygotowanie ulubionych potraw, powinny zapoznać się z przepisem na marynowane kotlety. Zapomnij o rękach wybrudzonych mieszanką mąki i jajka, zamiast tego ciesz się soczystym i aromatycznym mięsem.

Składniki:

  • Piersi z kurczaka – 4 sztuki
  • miód – 40 g
  • 4 ząbki czosnku
  • 40 g musztardy
  • sól, pieprz i mielona papryka
  • olej słonecznikowy, około 30 ml

Sposób przygotowania:

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i umieścić w misce, dodać olej, oraz miód i musztardę, następnie dodać przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać aż składniki się połączą.

Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić na cienkie plastry. Delikatnie rozbić.

Kotlety zalać marynatą, odstawić na minimum 2 godziny w chłodne miejsce.

Mięso równomiernie ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce, zalać pozostałą częścią marynaty.

Piec w 180 stopniach przez 40 minut.

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.