Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Delikatne i soczyste. Każdy się zajada. Pyszne domowe mięso w rękawie do pieczenia.

Pragnę dziś podzielić się z Wami przepisem na pyszny, domowy kebeb. Wiele osób przepada za jego smakiem, ale niestety kupny ma wiele zbędnych dodatków i nie wpływa korzystnie na nasze zdrowie.

Dlatego koniecznie polecam Ci, spróbuj przygotować go samodzielnie we własnej kuchni. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że przyjaciele będą błagać Cię o podzielenie się przepisem. Mam nadzieję, że Ci się spodoba!

Składniki

  • Mięso wieprzowe – 1 kg
  • Pomidor – 4 sztuki
  • Cebula -3 szt
  • Czarny pieprz (mielony) – do smaku
  • Sól – do smaku

Przygotowanie

Pokrój wieprzowinę w plastry o wielkości 4–5 cm, dodaj sól i pieprz do mięsa i swoje ulubione przyprawy. Cebule pokrój na 4 części, rozłóż każdą część na mniejsze płatki i dodaj do mięsa. Obierz pomidory i zetrzyj je na średniej tarce.

kebab w rękawie do pieczenia

Pozostaw mięso w mieszance na co najmniej 30 minut. Na drewniane szaszłyki nabij kawałki wieprzowiny, naprzemiennie z cebulą.

kebab w rękawie do pieczenia

Weź rękaw do pieczenia i umieść w nim gotowe mięso.

kebab w rękawie do pieczenia

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i włóż do niego kebab na około 40 minut.

Twoje soczysty i pyszne danie jest gotowe! Ciesz się tym wspaniałym posiłkiem z rodziną i przyjaciółmi. Pamiętaj, aby udostępnić przepis znajomym.

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

error: Zakaz kopiowania treści!