Nadziewane naleśniki z przepisu mojej mamy. Zawsze się udają!

Przepisów na placuszki, naleśniki itp Istnieje ogromna ilość. A każdy z nich jest dobry na swój sposób. Według jednego przepisu są niezwykle miękkie i puszyste. Według innego  przygotowują się szybko i bez kłopotów. Ale jest jeden sprawdzony przepis na robienie doskonałych placuszków.

Przy okazji  zrobimy je na gotowanym kefirze . Dla wielu brzmi to dziwnie, ale ręczę smak jest wyśmienity! Ten przepis zdecydowanie warto zapisać i podzielić się nim ze znajomymi!

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru
  • 12 g cukru waniliowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 500 ml kefiru

Przygotowanie

1. Utrzyj jajko solą i cukrem.

2. Wlej kefir do garnka. Doprowadzić do wrzenia, zdejmij z ognia i ostudź.

3. Stopniowo wlej kefir do jaj, ciągle mieszając.

4. Teraz dodaj mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

5. Rozgrzej patelnię z olejem słonecznikowym. Smaż naleśniki przykryte pokrywką na złoty kolor z obu stron.

Podawaj z ulubionymi dodatkami, dżemem, cukrem pudrem czy też świeżymi owocami! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!