Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Nie robię już klasycznych naleśników. Przepis na ciasto budyniowe bez mąki – smakuje wspaniale, a zapachu w kuchni nie da się opisać

Jakiś czas temu wypróbowałam nowy przepis na naleśniki bez mąki – zamiast mąki wystarczy dodać zwykły budyń w proszku.

Te naleśniki są nie tylko doskonałe, ale także pięknie pachną. Uwielbiam je z budyniem waniliowym, ale możesz użyć innego smaku .

Składniki:

  • 2 jajka
  • 125 g niskotłuszczowego twarogu
  • 1 budyń Dr. Oetker o dowolnym smaku
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • kokosowy lub inny olej do pieczenia

Przygotowanie:

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Mieszamy niskotłuszczowy twarożek, budyń w proszku z białkami. Na koniec do ciasta dodajemy żółtka . Polej patelnię odrobiną oleju – najlepiej oleju kokosowego i pozwól mu się rozgrzać.

Naleśniki najlepiej upiec na specjalnej patelni do naleśników, ale można też użyć zwykłej patelni i dozować ciasto łyżką. Naleśniki nie będą już takie równe, ale na pewno nie odbierze im to smaku.

Piecz z obu stron na złoty kolor. Podawać z dżemem, rozpuszczoną czekoladą, jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną i świeżymi owocami. Naleśniki są lekkie, miękkie i pyszne. Życzymy dobrego smaku! 🙂

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!