Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Nie wkładam już orzechów do zamrażarki – Jedna sztuczka i zachowują świeżość przez lata.

W zeszłym roku nie mieliśmy w ogóle nic z uprawy orzechów.

Wszystkie orzechy były czarne, więc zostaliśmy zupełnie bez upraw. Tego roku, nasze zbiory są owocne, a nadal jesteśmy w trakcie zbiorów.

Polecam każdemu, kto ma również to szczęście. Tak przechowywane orzechy są znacznie lepsze niż mrożone. Gwarantuje, że nie zestarzeją się i pozostaną dokładnie takie, jak świeże.

To wskazówka, jak przechowywać orzechy bez zamrażania nawet przez wiele lat. Jeśli masz szczęście i masz orzechy, koniecznie spróbuj.

Jak przechowywać orzechy bez zamrażania? To najlepszy sposób!

Wystarczy dokładnie wyczyścić orzechy i wysuszyć. Obrać ze skorupek.

Wszystko, co musisz zrobić, to po prostu włożyć orzechy do czystych słoików. Zamknij jak w przypadku konwencjonalnego uszczelnienia.

Nie dodajemy niczego więcej, wody ani naparów. Teraz umieszczamy szklanki w dużym garnku parzonym w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Gotujemy tylko kilka minut, aż pokrywka się zatrzaśnie, to wszystko.

Przechowywane w ten sposób orzechy nie gniją ani nie pleśnieją i utrzymują się przez lata. WSKAZÓWKA: Aby mieć całkowitą pewność, że orzechy się nie zepsują, dodaj do nich jeden liść laurowy. Możesz również użyć tej samej metody do przechowywania suszonych grzybów.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!