Gdy położysz ten przysmak na kanapki, Twoja rodzina oszaleje z zachwytu <3

Super pyszna pierś z indyka na kanapki. Twoja rodzina będzie zachwycona tym przysmakiem

Składniki:

  • ok 1 kg piersi z indyka
  • 2-4 łyżki oleju
  • 1-2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1-2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1-2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1-2 łyżeczki przyprawy „gyros”

fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Przygotowanie:

Pierś z indyka umieścić w misce

Dodać olej z przyprawami i dokładnie obtoczyć mięso

Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc

Po tym czasie pierś zwinąć jak boczek/roladę i związać sznurkiem  – tylko nie niebieską nitką jak Bridget Jones 😉

Do naczynia miksującego dodać 1 l wody

Mięso umieścić w Varomie i przykryć pokrywką – przygotowywać czas 45 min/temp Varoma (można zmniejszyć do 90 st) / obr 1-2

Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Smacznego!

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!