Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Zdrowe pyszne domowe krówki bez chemii i konserwantów. 15 min i gotowe. Zaskoczę Cię jakie to proste.

Dobrze znasz smak ciągnących się cudownie słodkich krówek? Zastanawiasz się czy domowa produkcja tych przepysznych słodyczy jest możliwa?

Moja odpowiedź brzmi TAK, z moją pomocą przygotujesz swoje własne domowe krówki! Wykonasz je szybko i nie będziesz potrzebował żadnych wyszukanych produktów.

Ponadto Twoje krówki będą zdrowszą wersją sklepowych słodyczy. Razem ze swoimi bliskimi pokochacie je!

Przygotuj:

  • 200 g cukru;
  • 45 g masła;
  • 40 ml mleka;
  • szczypta kakao (opcjonalnie).

Na początek wsyp cukier na patelnię z grubym dnem i zacznij go podgrzewać. Podgrzewając cukier nie mieszaj go. Kiedy już cały się rozpuści szybko zwiększ ogień i dodaj do niego masło. Zacznij mieszać składniki w celu ich połączenia.

W osobnym garnuszku podgrzej mleko i zaraz po jego zagotowaniu dodaj je do masy na patelni. Wszystko razem starannie wymieszaj za pomocą szpatułki.

Kiedy karmel jest gotowy przygotuj foremki, na które będziesz wykładał masę (najlepiej, aby były to foremki do lodów albo małe silikonowe formy do słodyczy). Wypełnij karmelem wszystkie foremki i odstaw do ostygnięcia na około 15 minut.

Kiedy masa ostygnie wyjmij cukierki z form i włóż je do lodówki na kilka godzin.

Voilà! Krówki Twojej własnej produkcji czekają na degustację! Na pewno zadowolą każdego smakosza! Smacznego!

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.