Jeżeli Ty lub ktoś z twoich znajomych jest smakoszem jabłek dzisiejszy przepis jest w sam raz.
Kiedy zjesz jedną porcję to gwarantuję Ci, że na niej nie poprzestaniesz i pokochasz przygotowywać te przepyszne rolki, właśnie ze względu na ich jabłkowe nadzienie. Deser będzie wspaniale komponować się z gorącymi napojami takimi jak kawa czy herbata.
Składniki
- 4 jabłka,
 - 200 G cukru
 - 1 łyżeczka cynamonu
 - 125 G masła
 - 125 ml oleju roślinnego
 - 125 mililitrów kefiru
 - 75 G Cukru pudru
 - 10 G cukru waniliowego
 - 1 łyżka skrobi kukurydzianej
 - 1 łyżeczka kurkumy
 - jedno jajko
 - 630 G mąki
 
Przygotowanie:
Żeby przygotować nadzienie zmieszaj na patelni starte jabłka z cukrem, a następnie gotuj na ogniu przez mniej więcej 25 minut. Potem dodaj cynamon, wymieszaj i schłodź.
Następnie w misce zmieszaj:
- Masło
 - olej roślinny,
 - kefir,
 - cukier puder,
 - cukier waniliowy,
 - kurkumę,
 - skrobię
 - jajka.
 
Powoli wsypuj mąkę do masy, a potem zagnieć ciasto. Weź kawałek ciasta, zrób kulkę i rozwałkuj ją, połóż nadzienie, a następnie wyrównaj i zrób z niej rulon. W piekarniku piecz rolki przez 30 minut w temperaturze 180 ° C.
Jeszcze jedno na koniec, nie zapomnij udostępnić tego przepisu swoim znajomym, których królestwem jest kuchnia!
Jeżeli Ty lub ktoś z twoich znajomych jest smakoszem jabłek dzisiejszy przepis jest w sam raz. Kiedy zjesz jedną porcję to gwarantuję Ci, że na niej nie poprzestaniesz i pokochasz przygotowywać te przepyszne rolki, właśnie ze względu na ich jabłkowe nadzienie. Deser będzie wspaniale komponował się z gorącymi napojami takimi jak kawa czy herbata.
Składniki
- 4 jabłka,
 - 200 G cukru
 - 1 łyżeczka cynamonu
 - 125 G masła
 - 125 ml oleju roślinnego
 - 125 mililitrów kefiru
 - 75 G Cukru pudru
 - 10 G cukru waniliowego
 - 1 łyżka skrobi kukurydzianej
 - 1 łyżeczka kurkumy
 - jedno jajko
 - 630 G mąki
 
Przygotowanie:
Żeby przygotować nadzienie zmieszaj na patelni starte jabłka z cukrem, a następnie gotuj na ogniu przez mniej więcej 25 minut. Potem dodaj cynamon, wymieszaj i schłodź.
Następnie w misce zmieszaj:
- Masło
 - olej roślinny,
 - kefir,
 - cukier puder,
 - cukier waniliowy,
 - kurkumę,
 - skrobię
 
Powoli wsypuj mąkę do masy, a potem zagnieć ciasto. Biorąc kawałek ciasta, zrób kulkę i rozwałkuj ją, połóż nadzienie, a następnie wyrównaj kulkę i zrób z niej rulon.
			
Comments are closed.