Cóż, te rolki z nadzieniem okazały się przepyszne. Zjadłam 20 na raz. Lepiej zrób podwójną porcję.

Lubisz jabłka? To nie ma znaczenia! Te rolki sprawią, że je pokochasz! A jeśli masz bzika na punkcie jabłek, ten przepis będzie królował w Twojej książce kucharskiej!

Chrupiące i niesamowicie pyszne rolki z nadzieniem cynamonowo-jabłkowym – to idealny deser do herbaty czy kawy! Jeden minus – znikają z talerza natychmiast.

Składniki

  • Jabłka – 4 szt.
  • Cukier – 200 g
  • Cynamon – 1 łyżeczka
  • Masło – 125 g
  • Olej roślinny – 125 ml
  • Kefir – 125 ml
  • Cukier puder – 75 g
  • Cukier waniliowy – 10 g
  • Skrobia kukurydziana – 1 łyżka
  • Kurkuma – 1 łyżeczka
  • Jajko – 1 szt.
  • Mąka – 630 g

Przygotowanie:

Zacznij od nadzienia. Aby je zrobić, zmieszaj na patelni starte jabłka z cukrem i gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut, aby odparował nadmiar płynu. Dodaj cynamon, wymieszaj i ostudź.

W dużej misce, połącz masło i olej roślinny, kefir, cukier puder, cukier waniliowy, kurkumę, skrobię i jajka. Stopniowo dodawaj mąkę do powstałej masy i zagnieć ciasto.

Weź kawałek ciasta o masie około 30 g (powinieneś otrzymać około 40 kulek) i zwiń kulkę. Za pomocą wałka rozwałkuj ją, rozłóż nadzienie i wypoziomuj. Skręć w rulon. Piecz rolki przez 30 minut w 180 ° C. Smacznego!

Pamiętaj podzielić się tym pysznym przepisem ze znajomymi w mediach społecznościowych!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!