Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Ryba pod pierzynką: Tak przygotowaną można jeść codziennie. Każdemu zasmakuje

Wegetariańskie danie, które przypadnie do gustu również mięsożercom. Jest to prosty przepis, niewymagający nadzwyczajnych zdolności kulinarnych.

Najtrudniejszą czynnością bowiem jest pokrojenie cebulki. Nie jest to również bardzo czasochłonny przepis, dlatego będzie odpowiednią opcją dla osób zapracowanych. Zaserwuj takie danie na kolejnej imprezie, a z pewnością Twoi goście będą zachwyceni.

Składniki:

  • 1 kg łososia
  • 200 g majonezu
  • 1 średniej wielkości cebulka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g mozzarelli
  • 50 g żółtego twardego sera
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Weź cały kawałek łososia i sprawdź czy nie ma ości, jeśli jest taka potrzeba usuń je pincetą. Formę do pieczenia wyłóż folią aluminiową i połóż na niej rybę. Cały kawałek posól i dopieprz do smaku.

Cebulkę obierz i pokrój w cienki plasterki. Warzywo rozłóż równomiernie na rybie.

Majonez oraz sok z cytryny połącz z musztardą oraz posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Otrzymanym sosem wysmaruj cały filet.

Ser mozzarella oraz żółty zetrzyj na tarce i posyp na całym kawałku ryby.

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Piecz w nim rybę przez około 15 minut. Po tym czasie włącz termoobieg i piecz do czasu uzyskania złotego koloru sera.

Podawaj z dodatkiem ziemniaczków oraz ulubionej sałatki.

Gotowe. SMACZNEGO! Podziel się tym przepisem ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!