Oto wskazówki jak przyrządzić pyszną zupę. Każda gospodyni musi poznać

Zupa – królowa polskich stołów, każdy ją zna, nie wszyscy jednak za nią przepadają. Lubią ją głównie dzieci, jest szybka i prosta.

Czy musi być nudna? Poznaj nasze triki, które pomogą Ci wyczarować zupę niesamowitym smaku, która zachwyci nawet największych smakoszy!

Zbyt słona zupa

Przesoliłaś zupę? Nie martw się, mamy na to sposób! Dodaj do niej surowe, wcześniej obrane ziemniaki. Pochłoną one nadmiar soli i zupa będzie uratowana!

Jeśli chcesz by smak rosołu był idealny, dodaj sól dopiero pół godziny przed zakończeniem gotowania. Jeśli jest to zaś zupa rybna, posól ją 2 minuty przed zakończeniem obróbki termicznej.

Unikalny smak rosołu

Jeżeli chcesz aby smak rosołu był wyjątkowy, zrezygnuj z dodawania do niego liścia laurowego. Dodaj natomiast całą cebulę oraz marchewkę.

Czosnek w zupie

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!