Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Szybkie gołąbki bez zawijania. Raz dwa i gotowe.

Dziś chce podzielić się z Wami szybszą wersją lubianego przez wszystkich dania, czyli gołąbki! Nie musisz spędzić pół dnia w kuchni aby przygotować tę znaną potrawę.

Wypróbuj przepis i przekonaj się, że są po prostu smaczne!

Składniki

  • kapusta – 250 gr,
  • mięso mielone – 250 gr,
  • ryż – 0,5 szklanki,
  • cebula – 1 sztuka,
  • marchewka – 1 sztuka,
  • czosnek – 3 ząbki,
  • sól
  • pieprz
  • jajko – 1 sztuka.

Przepis:

Drobno posiekaj kapustę, a następnie sparz wrzącą wodą. Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewkę. Podsmażyć cebulę i marchewkę na oleju, dodaj posiekany czosnek. Wymieszaj mięso mielone, kapustę, jajko, marchewkę z cebulą, sól, pieprz, przyprawy.

Z mielonego mięsa uformuj podłużne kotlety, obtocz w mące i ułóż na natłuszczonej blasze do pieczenia, polej sosem ( przepis znajdziesz poniżej). Piecz w 170 stopniach przez 30 minut.

Sos: Wymieszaj 1 łyżkę koncentratu pomidorowego z 2 łyżkami kwaśnej śmietany, dodaj 1 szklankę wody, posól, popieprz, wymieszaj. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!