Ten jabłecznik wygra z każdą szarlotką! Sprawdźcie ten przepis i zaskoczcie swoich najbliższych!

Szykujcie swoje kubki smakowe na prawdziwe smakowitości! Ten prosty chlebek może wydawać się zwykły, ale jego chrupkość i słodycz pokona każdy sernik i szarlotkę! Świetnie się prezentuje, i gdy pominąć czekanie na wyrośnięcie ciasta, nie wymaga zbyt dużo wysiłku.
Wykorzystajcie wspaniałe słodkie jabłka i nie zastanawiajcie się ani chwili dłużej!

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 30 g drożdży
  • 2 łyżki cukru
  • 2 słodkie jabłka
  • pół kostki masła + pół szklanki cukru białego i pół brązowego + 2 łyżki cynamonu

<b>Składniki</b> <br>3 szklanki mąki <br>2 szklanki mleka <br>30 g drożdży <
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO

Przygotowanie:

Ciepłe mleko połączyć z cukrem i drożdżami, odstawić na 15 minut. Dodać przesianą mąkę, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut, po tym czasie zagnieść ponownie i odstawić na kolejne 30 minut. Oba cukry połączyć z cynamonem, w osobnej miseczce roztopić masło. Ciasto ułożyć, jak pokazane na filmiku, pociąć na plasterki. Formę do pieczenia oprzeć tak, aby stała pod niewielkim kątem. Wtedy łatwiej układać plastry ciasta. Jabłka pokroić na drobne kawałki.
<b>Przygotowanie:</b> <br>Ciepłe mleko połączyć z cukrem i drożdżami, odstawić
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO

Każdy plaster ciasta posmarować odrobiną mała, włożyć do cynamonu. Na drugiej stronie ułożyć pokrojone jabłka, lekko docisnąć, posmarować nieco masłem, posypać cynamonem z cukrem i układać jedno na drugim, jak w filmiku. Piec w 180 stopniach około 35-40 minut. Polejcie ulubioną polewą i podajcie na ciepło z gałką lodów. Rozpłyniecie się!
Każdy plaster ciasta posmarować odrobiną mała, włożyć do cynamonu. Na drugiej st
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO

Całe przygotowanie znajdziecie w krótkim filmiku poniżej:

Tekst pochodzi z: smaczne.to

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!