Wystarczy kilka tych prostych składników, aby przygotować te piękne słodkie różyczki. Goście je uwielbiają!

Te szybkie i kruche ciasteczka przygotujecie w mgnieniu oka, a prosta sztuczka sprawi, że będą pięknie się prezentowały na talerzu, jeśli poleżą na tyle długo, żeby się na nie napatrzeć.

Domowe, pachnące i kruche świetnie sprawdzą się zarówno do kawy, jak i słodka przekąska do pracy lub do szkoły.

Jeśli lubicie wyraźniejsze smaki, gdy złożycie krążki ciasta jedno na drugie,...

Składniki:

  • 450 g mąki
  • 350 g twarogu
  • 100 g masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 żółtka

<b>Składniki:</b> <br>450 g mąki <br>350 g twarogu <br>100 g masła...

Przygotowanie:

Roztrzepać żółtka widelcem mieszając go z twarogiem, dodać miękkie masło, sól, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać przesianą mąkę wraz z sodą.

Dodać mąkę, jeśli twaróg jest dość wilgotny, tak aby powstało gładkie nieco mokre ciasto.

<b>Przygotowanie:</b> <br>Roztrzepać żółtka widelcem mieszając go z...

Podsypujemy mąką, wałkujemy na grubość około 2-3 mm i wycinamy koła za pomocą foremki lub szklanki. Układamy 3 krążki jeden na drugim, przesuwając każdy nieco i zwijamy w rolkę. Powstały kształt kroimy na 2 części otrzymując dwie różyczki.

Podsypujemy mąką, wałkujemy na grubość około 2-3 mm i wycinamy koła za pomocą...

Ułożyć je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, Można posmarować różyczki żółtkiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 120 stopni około 20-30 minut.

Ułożyć je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, Można posmarować...

Gdy ostygną, można je posypać cukrem pudrem.
Gdy ostygną, można je posypać cukrem pudrem.

Jeśli lubicie wyraźniejsze smaki, gdy złożycie krążki ciasta jedno na drugie, przed zwinięciem, w rulon, posypcie ciasto cynamonem, cukrem lub wanilią – nabiorą głębszego smaku!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!