Do miski przesiej mąkę przez sito, dodaj sól i cukier, wymieszaj. Do drugiej miski włóż miękką margarynę bądź masło, dodaj zawartość pierwszej miski oraz śmietanę ( musi być ona w temperaturze pokojowej ), wymieszaj. Dodaj zawartość kubka i ugnieć ze składników ciasto.
Przykryj je i pozostaw je na 15 minut. W tym czasie mąka wchłania wilgoć i łatwiej będzie wyrabiać ciasto.
Ciasto dobrze zagnieć ponownie aż będzie gładkie. Przykryj ciasto i trzymaj je w cieple, aż podwoi się objętość.Jeśli masz wystarczająco dużo czasu możesz zacząć już przygotowywać ślimaczki.
Teraz przejdź do przygotowania nadzienia. Aby to zrobić, wymieszaj twaróg cukrem i jajkiem aż będzie jednolite i gładkie. Jeśli nadzienie jest zbyt mokre, możesz dodać niewielką ilość mąki.Przykryć powstałą mieszaninę folią spożywczą i pozostawić na stole w temperaturze pokojowej.
Comments are closed.