Aby zrobić te ciasto, nie potrzeba nawet włączać piekarnika! Smak ciasta jest delikatny, a krem rozpływa się w ustach! Szczerze mówiąc, jest to najsmaczniejsza wersja „Napoleona” , jaką kiedykolwiek jadłam. Przygotuj go dla siebie i swoich bliskich!

SKŁADNIKI:
Połącz jajka, cukier, mąkę i cukier waniliowy.

Dobrze wymieszaj masę, wlej mleko i włóż na ogień.

Gotuj mieszankę cały czas mieszając, aż całkowicie zgęstnieje. Gdy śmietanka lekko ostygnie, dodaj do niej masło, wszystko wymieszaj.
Zanurzaj po klei ciasteczka w kremie i układaj je w wybranej formie. Nie żałuj tego cudownego kremu: im hojniej posmarujesz ciasteczka, tym smaczniejsze będzie ciasto.

Ostatnią warstwę ciasteczek posmaruj pozostałym kremem.

Pokrusz parę ciasteczek i posyp nimi górę ciasta. Gotowe, proste prawda? Smacznego!

To ciasto kocha cała moja rodzina. Nawet początkujący kucharz będzie w stanie je przygotować!
Comments are closed.