Przepis na domowe pyszne gofry jak dawniej. Unikalny przepis z 1954 r.

Któż nie kocha gofrów? Jest to deser któremu nie oprą się ani dzieci, ani dorośli!  Fantastyczne w nich jest to, że możesz jeść je zawsze z innymi, ulubionym dodatkami, cukrem pudrem, owocami, bitą śmietaną, czekoladą itp.

Będą świetną opcją na podwieczorek ale też idealnie sprawdzą się jako deser na rodzinnym czy przyjacielskim przyjęciu.

Składniki

  • mąka – 250 g
  • stopione masło – 100 g
  • cukier – 100 g
  • ciepłe mleko – 0,5 filiżanki
  • jajka – 2 sztuki
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Przepis krok po kroku:

Ubij jajka z cukrem mikserem, a następnie dodaj pozostałe składniki, dodaj mąkę i proszek do pieczenia na samym końcu.

Piecz ciasto w gofrownicy bądź w specjalnej silikonowej formie w piekarniku.

Jeśli lubisz słodkie smaki możesz dodać więcej cukru, bądź gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!