Goście w drodze, czas przygotować to szybkie ciasto czekoladowe w 25 minut

Ciasto, którego przygotowywane jest z przyjemnością! Niesamowite czekoladowe ciasto z miodem w 30 minut.
Prosty, szybki i obłędnie smaczny przepis!

Składniki:

na ciasto:

  • mąka 130 g
  • jaj 3 szt.
  • kakao 20 g
  • cukier 100 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • miód 2 łyżki

na krem:

  • mleko skondensowane gotowane 350 g
  • masło 150 g
  • dodatkowo:
    czekolada 50 g

Blacha do pieczenia o rozmiarze 35 na 30 cm

Przygotowanie:

1. Ubij jajka z cukrem.

2. Dodaj miód.

3. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj do masy jajecznej.

4. Przełóż ciasto na blachę do pieczenia, wyrównaj szpatułką.

5. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni.

6. Wymieszaj mleko skondensowane i masło.

7. Ciasto pokrój na 4 części.

8. Każdą część ciasta posmaruj kremem. Włóż ciasto do lodówki  na godzinę.

9. Następnie brzegi ciasta i górę udekoruj tartą czekoladą.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!