Babeczki na kwaśnej śmietanie. 20 minut – i pyszność jest na stole.

Małe babeczki na śmietanie są słodkie i pięknie wyglądają. Są też bardzo ważne, zwłaszcza na przyjęciu dla dzieci. Możesz upiec je według naszego smacznego przepisu, a potem upiększyć, aby pasowały do ​​stylu panującego na przyjęciu.

SKŁADNIKI

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 100 g masła
  • 5 łyżek śmietany
  • 2 szklanki mąki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • foremki do pieczenia muffinek

1. Jajka utrzyj z cukrem zwykłym i waniliowym, aż całkowicie się rozpuści.

2. Dodaj trochę miękkiego masła, dobrze wymieszaj.

3. Kontynuując mieszanie, dodaj śmietanę.

4. Przesiej mąkę przez sito i dodaj do niej proszek do pieczenia. Następnie dodawaj mąkę w małych porcjach do miski, ciągle mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję jak gęsta śmietana.

5. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz muffinki przez 20–25 minut.

6. Sprawdzaj gotowość babeczek wykałaczką. Jeśli wykałaczka jest sucha, babeczki są gotowe. Smacznego!

 

 

 

Babeczki na śmietanie są słodkie i niesamowicie smaczne! Można dodać do ciasta rodzynki, suszone morele, orzechy lub owoce aby urozmaicić ich smak. Wszystko zależy od Twojego gustu i wyobraźni.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!