Przepis ze znanej restauracji na pyszne babeczki. Lepiej zapisz ten przepis, bo będziesz je robiła często

Babeczki są ulubionymi wypiekami w wielu kuchniach, ponieważ gotowe produkty są bardzo smaczne, a ciasto łatwiejsze do przyrządzenia niż drożdżowe lub francuskie. 

Mogą być wykonane bez nadzienia, ale można je tez wypełnić dżemem, śmietaną lub skondensowanym mlekiem – będą jeszcze smaczniejsze!

Dzisiaj proponuje przepis na babeczki właśnie ze skondensowanym mlekiem . W moim domu znikają w oka mgnieniu!

Składniki:

  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • puszka skondensowanego mleko
  • 100 gr cukru
  • 100 gr masła
  • 300-350 gr mąki pszennej

Przygotowanie:

Roztop masło, schłódź do temperatury pokojowej i wymieszaj z cukrem.

Dodaj jajka i podgrzane mleko, wymieszaj za pomocą trzepaczki lub miksera. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do ciasta.

Połowę ciasta rozłóż w foremkach do babeczek. Następnie dodaj na każdą babeczkę około 1 łyżeczki skondensowanego mleka.

Rozłóż w foremkach  pozostałe ciasto i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Gdy muffiny ostygną posyp cukrem pudrem lub udekoruj według własnych upodobań .

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!