Bochenek Mięsa – bezwarunkowo najlepsza i naturalna rolada mięsna domowej roboty.

Dziś na nasz stół trafi bochenek ale uwaga nie chleba a … mięsa!

Przepis jest szybki, prosty a do tego bardzo efektowny. Jestem pewna, że jego smak pokocha cała Twoja rodzina!

Bochenek mięsa

SKŁADNIKI

  • Mielona wieprzowina 500 g
  • Mielona wołowina 300 g
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny mielony do smaku
  • Pieczarki 100 g
  • Twardy ser 2 łyżki
  • Mozzarella 100-150 g
  • Pietruszka 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE

Połącz mięso w dużej misce, dodaj sól, czarny pieprz, posiekane pieczarki. Dodaj tarty twardy ser, posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszaj.

mięso mielone w misce

Następnie połóż tę masę na kartce pergaminu, rozłóż ją na prostokątny kształt. Umieść plastry mozzarelli w środku.

mielona zapiekanka

Zwiń krawędzie pergaminu, formując ciasny rulon. Ostrożnie schowaj brzegi farszu, aby ser nie wypłynął podczas pieczenia.

bochenek mięsny

mielony chleb

Owiń bochenek kolejnymi 2-3 warstwami pergaminu, zawiąż końce. Piecz w 180 stopniach przez 45–50 minut. Schłodzić przygotowane danie, zostawić je w lodówce na 2-3 godziny.

domowej roboty kiełbasa

Soczysta, delikatna i 100% naturalna rolada zastąpi każdą kiełbasę i wędzone mięso . Nie kruszy się, nie rozpada.

Jeśli mięso jest chude, dodatkowo dodaj do niego 100–200 g boczku przeciśniętego przez maszynkę do mięsa. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!