350 g porzeczek, 250 g mąki i 400 g twarogu: pyszny deser porzeczkowy jest w stanie zadowolić każdego

Nie ma lepszej pory niż lato do zrobienia deserów z porzeczkami. Grzechem jest nie wykorzystywać tej chwili i nie przygotowywać pysznego deseru dla rodziny i bliskich przyjaciół.

Dlatego zdradzę Ci jak zrobić bardzo delikatne ciasto z twarogiem i porzeczkami!

ciasto z twarogiem i jagodami

SKŁADNIKI NA CIASTO

  • 250 g mąki
  • 1 jajko
  • 120 g cukru
  • 10 cukru waniliowego
  • 100 g rafinowanego oleju roślinnego
  • 115 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia

SKŁADNIKI NA NADZIENIE

  • 400 g twarogu
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 10 g cukru waniliowego
  • 100 g cukru
  • 350 g porzeczek

PRZYGOTOWANIE

Wbij jajko do miski, dodaj cukier i wanilię i wszystko wymieszaj trzepaczką.

ciasto wypełnione twarogiem i jagodami

Następnie wlej olej roślinny do miski i przesiej mąkę.

ciasto z nadzieniem twarogowym i jagodami

Dodaj proszek do pieczenia, wlej mleko i dobrze wymieszaj składniki.

nadzienie z twarogu i jagód

Włóż ciasto do szklanej formy i równomiernie rozprowadź.

ciasto w piekarniku z twarogiem i jagodami

Przejdźmy teraz do nadzienia. Dodaj jajka, cukier, wanilię i skrobię. Po wlaniu mleka wszystko dokładnie wymieszaj.

ciasto z twarogiem i jagodami w przepisie piekarnika ze zdjęciem

Wylej masę na ciasto.

szybkie ciasto z twarogiem i jagodami

Posyp górę dania porzeczkami i włóż formę z zawartością do piekarnika.

ciasto z twarogiem i jagodami w piekarniku

Piecz ciasto przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem lepiej ostudź ciasto.

Pamiętaj, aby powiedzieć znajomym o tym wyjątkowo smacznym przepisie!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.