Zemsta teściowej – Pyszne, chrupkie ciasto od teściowej. Niezwykle smaczne

Wymieszaj wszystkie składniki do przygotowania kruchego ciasta i ugnieć je. Podziel go na dwie części i włóż do lodówki na około 30 minut. Po schłodzeniu wyłóż do dwóch brytfanek. Jedno nakłuj widelcem i piecz przez około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Odstaw do wystudzenia.

Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wyłóż je do blaszki z kruchym ciastem i wyrównaj. Wierzch posyp płatkami migdałowymi.

Piecz w 170 stopniach przez około 35-40 minut. Odstaw ponownie do wystudzenia.

Galaretki z żelatyną rozrób w gorącej wodzie i soku wiśniowym. Odstaw do wystudzenia. Po płynnej konsystencji galaretki wsyp mrożone wiśnie i wymieszaj.

Wlej ją na ostudzone kruche ciasto jeszcze zanim stężeje, najlepiej jak zacznie się ścinać.

Śmietanę kremówkę zmiksuj na sztywno z cukrem pudrem. Dodawaj stopniowo zimną żelatynę i miksuj jeszcze do momentu usztywnienia śmietany.

Życzę smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!