Cienkie dietetyczne naleśniki z cukinią – idealny letni przepis. Jem je codziennie i chudnę.

1. Lekko dojrzała cukinia jest najsmaczniejsza. Nie tylko ma najlepszy smak, ale także ma najwyższe stężenie witamin. To właśnie te warzywa i wybieram do przygotowania naleśników z cukinii.

2. Dobrze umyj cukinię i zetrzyj ją na tarce.

3. Drobno posiekaj zioła. Jak chcesz, może to być koper lub np. pietruszka.

4. Roztrzep jajko z solą, używając miksera lub trzepaczki.

5. Dodaj mleko do ubitego jajka i wymieszaj.

6. Wsyp przesianą mąkę i mieszaj ciasto, aż będzie gładkie.

7. Wlej ciasto do miski startej cukinii. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dwie łyżki oleju.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!