Każda gospodyni ma w swoim arsenale przepis na ciasto , które można przygotować, gdy goście znajdują się już na progu, a czas goni. Dla niektórych jest to szarlotka, dla innych to ciasto z dżemem.
Mam dziś dla Was kolejny przepis na szybkie kruche ciasto z jabłkami. Deser jest nie tylko prosty, ale także wygląda imponująco. Koniecznie spróbuj!
1. W dużej misce połącz cukier, masło, jajko, kefir i sól. Dodaj sodę, ocet, dodaj mąkę, wymieszaj składniki i zagnieć ciasto.
2. Połóż je na blasze do pieczenia i równomiernie rozprowadź aby powierzchnia była równa i w miarę gładka.
3. Umyj jabłka i bez skóry pokrój na małe kawałki, połóż je na cieście.
4. Włóż blachę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Szybko, prawda? 🙂 Smacznego!
Comments are closed.