Ser, salami, szynka zawinięte w ciasto francuskie – Pyszne nadziewane paluszki na szybką kolację

W kilka chwil możesz przygotować smakowity przysmak, do którego wykorzystasz rzeczy znajdujące się w każdym domu.

Nieplanowani goście? Żaden problem, ponieważ ten przepis pozwoli przygotować Tobie smakowity obiad lub przekąskę.

Składniki:

  • 250g ciasta francuskiego
  • 100g sera tartego
  • 100g pomidorowego sosu
  • 50g szybki
  • 50g salami
  • 50g pikantnego lub paprykowego salami
  • 3g oregano

Dodatkowe składniki:

  • 30g pomidorowego sosu
  • 20g parmezanu
  • 3g oregano

Sposób przygotowania:

Przygotuj bądź kup ciasto francuskie. Ciasto rozwałkuj w kształt prostokąta o cienkiej warstwie.

Nasmaruj je pomidorowym przecierem, dodaj tarty ser oraz oregano. Następnie w rządkach ułóż salami, szynkę oraz drugie salami. Tak przygotowane ciasto z farszem zwiń w rulon.

Pamiętaj, aby dokładnie zacisnąć końce rulonu. Przygotuj blaszkę do pieczenia. Nałóż na nią papier, a następnie połóż przygotowane rulony.

Wierzch rulonów posmaruj dodatkową warstwą pomidorowego przecieru. Dodaj oregano oraz starty parmezan.

Teraz wstaw całość do wcześniej nagrzanego piekarnika na 180 stopni Celsjusza. Piecz przez około 30 minut.

Po tym czasie ułóż danie na stylowych naczyniach i podaj do stołu.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!