Nie wyrzucaj starego chleba – sprawdź, jak zrobić z niego śniadanie mistrzów!

Czy liczycie ile pieniędzy tracicie, wyrzucając kilkudniowe bułki czy chleb? Wiadomo, że najlepsze pieczywo to chrupiące i świeże z piekarni, ale czy naprawdę tą dwudniową bułkę, która została, należy wyrzucić do kosza? Otóż, nie! Zbierzcie całe pieczywo, które zalega w chlebaku i przygotujcie wyborne i miękkie muffiny śniadaniowe! Sztuczka tak prosta, że nauczycie się całego przepisu już po pierwszym przygotowaniu!

Składniki:

  • 5 kromek starego chleba lub bułek
  • 2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 jaja
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody
  • 250 g sera mozzarella
  • sól, pieprz

<b>Składniki:</b> <br>5 kromek starego chleba lub bułek <br>2 szklanki kwaśnej
SOURCE: PILLSBURY.COM

Przygotowanie:

Chleb pokroić w małą kostkę, wbić jaja, dodać mozzarellę, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz i wymieszać. Natłuścić formę, wyłożyć masę (opcjonalnie posypać dodatkowym serem) i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

<b>Przygotowanie:</b> <br>Chleb pokroić w małą kostkę, wbić jaja, dodać mozzare
SOURCE: MAMAPAPABUBBA.COM

Jeśli lubicie bardziej aromatyczne śniadania, śmiało dodajcie swoje ulubione dodatki – podpieczony szpinak, serek topiony, słodką paprykę, kawałki pomidora lub co tylko macie w lodówce!Jeśli lubicie bardziej aromatyczne śniadania, śmiało dodajcie swoje ulubione dod
SOURCE: RECEPTNEKED.HU

W ten sposób nie musicie wyrzucać starych bułek czy chleba, a podacie wyśmienite śniadanie!

Tekst pochodzi z: smaczne.to

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!