Pokrój paróweczki na pół. Rozwałkuj ciasto na blacie posypanym mąką. Pokrój na małe prostokąty według liczby połówek parówek.

Zmieszaj roztopione masło z czosnkiem, aromatycznymi ziołami i solą. Połowa tej mieszaniny posmaruj kawałki ciasta. Owiń ciastem połowę parówek.

Ułóż je pionowo w naczyniu do pieczenia nasmarowanym oliwą z oliwek. Jeśli średnica formy jest zbyt duża i pozostało dużo wolnego miejsca, ustaw szklankę lub miseczkę pośrodku.

Posmaruj paróweczki w cieście z pozostałym stopionym masłem. Piecz 40 minut w 180 stopniach.

Podawaj na gorąco.

Możesz podawać ciasto z ulubionymi sosami, czosnkowym, musztardą itp. W moim domu ciasto urywamy po kawałku i moczymy w wybranym sosie.
A na koniec pieczenia dodaje tarty żółty ser. Jeśli lubisz zaskakiwać swoją rodzinę domowymi przekąskami, zdecydowanie powinieneś wypróbować ten przepis.
Z pewnością docenią ten pyszny smak i możliwość eksperymentowania z różnymi dodatkami.
Comments are closed.