Przepis na domowy ocet jabłkowy. Nie uwierzysz jakie to proste!

Ocet jabłkowy jest bardzo popularny nie tylko ze względu na częste zastosowanie w kuchni. Produkt ten ma bardzo dużo właściwości leczniczych. Pomoże Ci przy stanach zapalnych, zgadze, infekcji, czy przy niestrawności.

Nie od dziś wiadomo, że większość produktów ze sklepowych półek nie jest najlepszej jakości. Tak naprawdę nigdy nie wiemy do końca, co kupujemy. Dlatego gorąco polecamy produkcję domową. Przedstawiamy przepis na domowy ocet jabłkowy. Przekonaj się, że to nic prostszego!
Co potrzebujemy:

  • jabłka
  • wodę
  • cukier

Sposób wykonania

  1. Pokrój umyte jabłka i umieść je w szklanym słoiku
  2. Dodaj 10g cukru na 1kg jabłek
  3. Słoik napełnij wodą i przykryj gazą
  4. Całość trzymaj w temperaturze około 20 ° C

Po okresie około 7 dni pojawi się kwaśny zapach, jego siła będzie rosła z każdym dniem. Ocet będzie gotowy po miesiącu przechowywania, jednak użyteczny będzie dopiero po odcedzeniu przez gazę. Ocet najlepiej przechowywać w sterylnych butelkach.

To już wszystko, teraz pozostaje go dodać do ulubionej sałatki lub mikstur domowych:)

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!