Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Aromatyczna, soczysta i lekko pikantna przekąska pomidorowa. Poznaj tą wyjątkową marynatę

Pomidory przygotowane według tego przepisu są aromatyczne, soczyste i lekko pikantne. Są idealne jako przystawka na świąteczny stół lub codzienny obiad.

Wyjątkowa marynata sprawia, że ​​są bardzo smaczne i delikatne. Na pewno spodoba Ci się ta prosta i bezpretensjonalna przekąska.

Składniki:

  • 2 kilogramy pomidorów
  • 600 gr słodkiej papryki
  • 7 ząbków czosnku
  • zioła
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 2 łyżki soli
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 80 gr octu
  • 80 gr cukru

Bardzo interesująca przekąska pomidorowa

Przygotowanie:

Papryki obierz, pokrój w plasterki i włóż do miski blendera. Zmiel na puree. Przenieś do głębokiej miski.

Umyj zioła i posiekaj. Dodaj do papryki.

Obierz czosnek i przepuść przez prasę, dodaj do pozostałych produktów. Dodaj cukier, sól, pieprz, olej roślinny i ocet. Wszystko dobrze wymieszaj.

Umyj pomidory, usuń łodygę i pokrój w koła.

Weź głęboką miskę, część sosu wylej na dno, następnie ułóż pomidory, kolejno sos i kolejną warstwę pomidorów. W ten sposób wykorzystaj wszystkie składniki.

Połóż talerz na pomidorach, ułóż na nim coś ciężkiego i włóż do lodówki. Pozostaw sałatkę na 3-4 godziny, a następnie podawaj. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.