Nieziemski smak, wychodzi idealnie! Domowy krem Raffaello – do kanapek, ciast, deserów.

Kokosowy smak kremu raffaello jest przez wielu uznawanych za majstersztyk. Komponuje się dobrze z waflami i ciastami. Żeby samemu przygotować ten pyszny krem potrzebne będą tylko cztery składniki: wiórki kokosowe (70g), kostka masła, tabliczka białej czekolady i mleko skondensowane (400g).

Niewiele trzeba, by zamienić się w cukiernika w domowej kuchni, a sposób przygotowania kremu jest również prosty.

Instrukcje

  • Umieść czekoladę i masło w garnku i rozpuść na niewielkim ogniu.
  • Dadaj mleko skondensowane, wymieszaj.
  • Ciągle mieszając dodawaj partiami wiórki kokosowe.

Podążając za tymi trzema krokami wyczarujesz domowy krem raffaello. Masa doskonale sprawdzi się do przekładania wafli lub biszkoptów. Można też ją wykorzystać do posmarowania wierzchu babeczek i muffinów.

Krem możemy również umieścić w szklankach, schłodzić w lodówce i podawać jako samodzielny deser. Krem w smaku dorównuje oryginałowi, a przyrządzony w domowym zaciszu zawiera wyłącznie najlepsze produkty, bez konserwantów i zbędnej chemii.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!