Delikatny sernik wiśniowy na szybko bez pieczenia. Raz, dwa i gotowe.

Sernik – niesamowity deser . Nie trzeba go piec czy długo przygotowywać. Jednocześnie możesz spróbować wielu, różnych nadzień i uzyskać różne smaki – brzoskwinia, czekolada, truskawka i wiele innych.

Dzisiaj zrobimy pyszny sernik wiśniowy. Wszystko jest bardzo proste, a jego smak będzie nagrodą za włożoną w przygotowania pracę. Zaczynamy!

Składniki

  • Herbatniki 300 g
  • Twaróg 500 g
  • Cukier 6 łyżek
  • Masło  200 g
  • Śmietana 30% 400 g
  • Cukier waniliowy 16 g
  • Żelatyna 15 g
  • Galaretka Wiśniowa 90 g
  • Wiśnie 80 g

Przygotowanie

1. Rozdrobnij kruche ciasteczka (możesz w tym celu użyć blendera), wymieszaj je z roztopionym masłem, 8 g cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru.

2. Umieść mieszankę w formie ze zdejmowanymi bokami o średnicy 25 cm, wygładź powierzchnię łyżką.

3. Rozpuść żelatynę w zimnej wodzie i odstaw na parę minut. Włóż twaróg do miski blendera, dodaj 8 g cukru waniliowego i 4 łyżki cukru. Wymieszaj masę, stopniowo dodając żelatynę i śmietankę.

4. Wlej przygotowane nadzienie do formy do pieczenia i posyp je wiśniami.

5. Rozpuścić galaretkę wiśniową zgodnie z instrukcjami na torebce, poczekać, aż ostygnie i wylej na warstwę twarogu.

6. Wstaw sernik do lodówki na noc lub co najmniej 4–5 godzin. Następnie wyjmij z formy i podawaj. Smacznego!

Chociaż ten słodki przysmak jest prosty do przyrządzenia, wygląda bardzo apetycznie!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!