Błyskawiczny sernik z budyniu bez pieczenia – w sam raz dla niespodziewanych gości :)

Dzisiaj przedstawiamy Wam przepis na przepyszny sernik z budyniu. Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga  “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • budyń waniliowy
  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 500 g serka homogenizowanego – dałam 400
  • szczypta startej skórki z cytryny – nie dałam
  • 4 białka
  • cukier puder do posypania

fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Przygotowania:

Ugotować budyń wg informacji na opakowaniu i lekko przestudzić

Dodać cukier, serek i zmiksować razem (dodać skórkę z cytryny)

Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem

Na dno foremki wyłożyć ciasto francuskie – gdy nie macie silikonowej wysmarujcie ją masłem

Na ciasto wylać masę serową

Piec ok 45 min w temp 210 – 220 st (uwaga ciasto bardzo urośnie ale potem spokojnie opadnie – aż żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia)

Gdy ciasto przestygnie posypać cukrem pudrem

Wyciągać z foremki gdy całkowicie wystygnie. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!