Apetyczna świąteczna zapiekanka z twarogu. Wiele przepisów próbowałam, zanim znalazłam ten idealny.

Delikatna zapiekanka z twarogiem – jedno z ulubionych dań w mojej rodzinie. Wiele przepisów próbowałam, zanim znalazłam ten skarb! Tylko jeden tajny składnik sprawia, że ​​ten zdrowy deser jest po prostu niesamowity.

SKŁADNIKI

  • 1 kg twarogu
  • 4 jajka
  • 200 g cukru
  • 1,5 łyżki skrobi
  • 1 łyżka kaszy manny
  • wanilia
  • rodzynki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 tabliczka czekolady

PRZYGOTOWANIE

1. Wymieszaj jajka z cukrem. Dodaj twaróg i utrzyj na jak najbardziej gładką masę. Teraz sekretny składnik, czyli sok z cytryny. Ten składnik sprawi, że zapiekanka będzie delikatna i bardzo puszysta.

2. Dobrze wymieszaj składniki. Dodaj kaszę mannę, skrobię i ponownie wymieszaj. Dodaj rodzynki i wanilię do smaku. Umieść mieszankę w formie.

3. Piecz w piekarniku w temperaturze 180–200 stopni przez około 30–40 minut, aż do uzyskania złotego koloru.

4. Ochłodzoną już zapiekankę polej roztopioną czekoladą.

Możesz podawać do stołu. Smacznego!

Jeśli włączysz swoją wyobraźnię, możesz dodać inne składniki np. – cynamon, skórkę cytrynową lub pomarańczową, imbir lub gałkę muszkatołową, a także jagody, suszone owoce lub orzechy. Nie zapomnij udekorować deseru, aby wszyscy nie tylko zachwycali się jego smakiem, ale także pięknym wyglądem!

Poczęstuj gości tą smaczną zapiekanką i podziel się tym wspaniałym przepisem.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!