Tak delikatnego ciasta jeszcze nie było! Mus czekoladowy bez pieczenia znika z talerza!

Delikatne i czekoladowe, dawno nie jedliście tak pysznego ciasta! Wystarczy kilka prostych
składników, odrobinę cierpliwości i podacie deser lekki jak chmurka! Konsystencja musu, kruche ciasteczka i chrupiące kawałki czekolady to deser, który naprawdę chcecie dołączyć do swojej porannej kawy!

Składniki:

  • 8 ciasteczek oreo
  • 3 łyżki kawy z 2 łyżeczek
  • 20 g żelatyny
  • 2/3 szklanki gorącej wody
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego

<b>Składniki:</b> <br>8 ciasteczek oreo <br>3 łyżki kawy z 2 łyżeczek <br>20
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO

Przygotowanie:
Ciasteczka pokruszyć, ułożyć na dnie tortownicy. Żelatynę rozpuścić w kawie, wymieszać i odstawić na 2-3 minuty. Po tym czasie, dodać gorącą wodę, dokładnie wymieszać. W misce połączyć cukier oraz kakao, dodać śmietankę, dokładnie zmiksować. Dodać aromat waniliowy oraz rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Masę wlać do tortownicy, schłodzić przynajmniej 2-3 godziny. Posypać tartą czekoladą.
<b>Przygotowanie:</b> <br>Ciasteczka pokruszyć, ułożyć na dnie tortownicy. Żela
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO

Posypcie ciasto czekoladą, którą możecie zetrzeć na bocznej stronie tarki! Smacznego 🙂
Posypcie ciasto czekoladą, którą możecie zetrzeć na bocznej stronie tarki! Smacz
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO

Całe przygotowanie możecie obejrzeć w krótkim filmiku poniżej:

Tekst pochodzi z: smaczne.to

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!